Fotoautomaat
Een fotoautomaat (soms ook fotohokje) is een automaat of moderne kiosk waar een foto mee gemaakt kan worden. Een fotoautomaat in een openbare ruimte bevat vaak een muntinworp. Na het maken van de foto wordt de foto afgedrukt.
Fotoautomaten voor feesten
[bewerken | brontekst bewerken]De laatste jaren is het huren van een fotoautomaat erg populair geworden. Particulieren huren een automaat bij bedrijven voor hun bruiloft, 'Sweet 16-feest' of bijzondere verjaardag. Bedrijven zetten automaten in ter promotie van hun product of dienst. Verhuurbedrijven hebben meestal een begeleider die instructies geeft aan de gasten van een feest.
Vaak is het volgende mogelijk:
- Onbeperkt foto's maken en afdrukken
- Verkleden met brillen, pruiken, snorren en props
- Na afloop alle foto's online of op USB-stick
- Greenscreen
- Personaliseren van de fotoautomaat
- Personaliseren van de print
- Prints in ansichtkaartformaat of strookjes
Fotoautomaten voor merkactivatie
[bewerken | brontekst bewerken]Steeds vaker worden fotoautomaten ook ingezet voor merkactivatie. Uit de fotoautomaat komt een echte foto rollen, welke van een logo of marketingslogan kan worden voorzien. Zo brengen mensen zelf het merk mee naar huis.
Naast een foto afdruk is het ook mogelijk om een GIF bestand te maken van de fotoserie. Dit GIF bestand kan weer goed op sociale media worden gedeeld ter promotie.
Pasfotoautomaten op treinstation
[bewerken | brontekst bewerken]Op diverse treinstations in Nederland en België zijn pasfotoautomaten te vinden. Deze foto's zijn overigens zelden geschikt als officiële pasfoto in Nederland.[1]
Fotoautomaten in films
[bewerken | brontekst bewerken]In de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001) speelt een fotoautomaat een grote rol.
Zie ook
[bewerken | brontekst bewerken]- ↑ Eisen aan de pasfoto voor paspoort of ID-kaart, Overheid. Gearchiveerd op 19 juni 2017.