Nordea-fonden støtter stort friluftsprojekt med fem millioner kroner 🌳👏🎉 Støtten kommer blandt andet til at gå til faciliteter som shelterpladser, picnicsteder, fugletårne, ophalingspladser for kanoer og oplevelsesruter ved Karlsgårde Sø og Holme Å. Forventningen er, at det samlede projekt står færdigt i 2029. Stor tak til Nordea-fonden for det flotte bidrag. Der skal også lyde en tak til alle de lokale borgere, som har bidraget med idéer og ønsker til projektet. Om projektet: 👉 Projektets samlede budget er 10 millioner kroner. 👉 Nordea-fonden støtter projektet 'Nyt Friluftsliv fra Holme Å til Karlsgårde' med 5.005.000 kroner. 👉 Varde Kommune giver fem millioner kroner til projektet. 👉 På www.karlsgaardeegnen.dk er det muligt at finde mere information om nuværende og kommende muligheder i området ved Karlsgårde Sø og Holme Å.
Om os
Ordentlig, værdiskabende, stærk. Sådan lyder nøgleordene i Varde Kommunes værdisæt. Som en organisation med omkring 4.000 medarbejdere, der betjener borgerne i Danmarks femtestørste kommune målt på areal, arbejder vi hele tiden på at sikre, at Varde Kommune er en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, der giver plads til, at den enkelte medarbejder kan udvikle sig, så vi også kan løse fremtidens opgaver. Varde Kommune skal være: ORDENTLIG Vi i Varde Kommune møder hinanden og borgerne med tillid og åbne ører. Vi bidrager med vores faglighed, menneskelighed og forskellighed til at finde løsninger til gavn for den enkelte og helheden. Vi svarer hurtigt og letforståeligt. VÆRDISKABENDE Vi i Varde Kommune skaber værdi for mennesker og lokalsamfund ved at løse opgaverne sammen. Kommunen er en samfundshjælper, der lukker op for borgernes drømme om det gode liv og for det lokale engagement. STÆRK Vi i Varde Kommune er et stærkt hold, der bidrager aktivt til områdets udvikling. Vi pirrer vanetænkningen og tænker langsigtet. Og så får vi tingene fra hånden, når arbejdet skal gøres.
- Websted
-
http://www.vardekommune.dk
Eksternt link til Varde Kommune
- Branche
- Offentlige myndigheder
- Virksomhedsstørrelse
- 1.001 – 5.000 medarbejdere
- Hovedkvarter
- Varde, Syddanmark
- Type
- Statslig myndighed
- Grundlagt
- 2007
Beliggenheder
-
Primær
Bytoften 2
Varde, Syddanmark 6800, DK
Medarbejdere hos Varde Kommune
Opdateringer
-
Plejecentre har succes med at nedbringe madspild 🥦🍗🎉 Varde Kommunes plejecentre har i år reduceret madspildet med, hvad der svarer til 5.903 liter drikkevarer og 7.061 kilo mad om året. Reduceringen af madspild er sket gennem en række simple, praktiske råd til personalet – blandt andet: 👉 Bestilling af mad i delelementer fremfor hele retter. 👉 Tilpasning af mængden til det faktiske fremmøde. 👉 Fravalg af store serveringsfade da mad, der har været på bordet, ikke kan gemmes. Det flotte resultat gavner ikke kun miljø og klima. For når udgifter til madspild reduceres, kan de sparede ressourcer komme beboerne til gode. Derfor er det også planen at fastholde indsatsen mod madspild og måske endda udbygge de gode resultater.
-
Smil, fællesskab og bevægelsesglæde på tværs af generationer 🤸♀️👧👨🦳 I dag blev Sportium fyldt med smil, da 20 børnehavebørn fra Egekrattet og 12 aktive seniorer mødtes til leg og bevægelse. Både store og små nød dagen, der viste, hvordan fællesskabet omkring bevægelse kan skabe glæde og sammenhold på tværs af generationer. Arrangementet markerede starten på et nyt og spændende 3-årigt partnerskab mellem Varde Kommune og DGI Sydvest. Målet med partnerskabet er at inspirere og motivere alle i Varde Kommune til et aktivt liv – hele livet. For at lykkes skal der findes nye løsninger på tværs af foreningsliv og kommunen. Og i dag har vi måske set en af løsningerne, der skal få os i mål.
-
Meta får sin livret til sin 90-års fødselsdag takket være Line 🥘🍴🎉 Vores dygtige kostmedarbejder Line er gået op i tid på Ansager Plejecenter, og det har allerede skabt glæde for både beboere og kollegaer. Line er en af de medarbejdere, som har sagt ja til at gå op i tid efter, at hun fik tilbuddet som en del af trepartsaftalen fra sidste år. Med Lines nye arbejdstider kan hun nu: 👉 Skabe hyggelige eftermiddagsaktiviteter med beboerne – fx bage småkager, boller og pynte op til højtider. 👉 Lave lækker aftensmad i køkkenet, hvor hun inddrager beboerne i madlavningen. Mange beboere har brugt meget tid i et køkken og nyder at blive inddraget i madlavningen. 👉 Planlægge sine længere arbejdsdage på tidspunkter, hvor det kommer beboerne til gode. I går den 2. december er et fantastisk eksempel på, hvordan Lines nye arbejdstider kommer beboerne til gode. Line har haft mulighed for at fejre Meta, som fylder 90 år, ved at servere hendes livret bøf med bløde løg for hende og resten af husets beboere. Stort tillykke til Meta med de 90 år, og tak til Line for at skabe hygge på Ansager Plejecenter.
-
Nyt værktøj sparer tid i hjemme- og sygeplejen 🖥🤗 I Varde Kommune har vi netop lanceret et ruteplanlægningsværktøj, der skal hjælpe med at lægge en plan for ruterne i hjemme- og sygeplejen. Ruteplanlægning i hjemme- og sygeplejen er kompleks, da både borgeradresser, forskellige ydelser og vagtplaner skal koordineres ind i ruterne. Det kræver meget arbejde at gøre manuelt. Særligt når der sker ændringer, hvis en medarbejder bliver syg og ikke kan tage sin rute. Med det nye værktøj bliver planlægningen meget nemmere, og det kan også tage højde for ændringer i ruterne ved sygdom. Kort sagt så sparer det en masse tid, som kan bruges mere produktivt andre steder. I samarbejde med Deloitte har Varde Kommune lavet en rute- og driftsoptimeringsanalyse af hjemme- og sygeplejen, hvorefter Deloitte har udviklet den digitale planlægningsløsning, som bliver rullet ud i hjemmeplejen over de kommende måneder. Løsningens brugerflade er udarbejdet i tæt samarbejde med hjemmeplejen i Varde Kommune.
-
Vi hylder vores foreninger og frivillige i Varde Kommune 🙌 Derfor var frivillige fra foreningerne i Varde Kommune inviteret til et festligt arrangement i Sportium til Foreningernes Aften. På aftenen blev der overrakt æresnåle til de personer, der har været frivillig i en forening i 10, 25, 40 og 50 år. Derudover blev to priser uddelt. Handicapprisen 2024 gives til en forening, person eller selvorganiseret gruppe, der har gjort en ekstra indsats for børn, unge og voksne handicappede og skabt rummelige og inkluderende aktiviteter. Denne pris gik til Inger og Niels Kristian Nørregaard fra Helle Svømmeklub. Årets Forening 2024 går til en forening, der har gjort en forskel, skabt fantastiske oplevelser eller styrket fællesskabet. Denne pris vandt Næsbjerg Rousthøje Ungdoms- og Idrætsforening. Tusind tak til alle frivillige, der yder en stor indsats ude i foreningerne, og stort tillykke til prisvinderne 👏 📷 Sports.foto.Varde
-
Landmænd hyldet til årets landbrugsmåde 2024 🙌👩🌾 Onsdag aften inviterede Varde Kommune til årets landbrugsmøde 2024 på Varde Rådhus, der bød på spændende oplæg og gode samtaler. Sidste punkt på programmet var prisuddelingen, der er til for at anerkende og hylde landbrugets betydning for Varde Kommune. Som noget nyt i år blev prisen Årets landbrugslærlinge uddelt. Denne pris gik til Thomas Madsen fra Kjærgård Landbrugsskole og Marianne Wijbenga fra Grindsted Landbrugsskole. De modtager prisen for blandt andet at vise stor faglighed, initiativ og nysgerrighed under deres uddannelse (billede et). Iværksætter- og udviklingsprisen gik i år til Thomas Høj Arnum fra Højrupgård Agro ApS. Thomas modtager blandt andet prisen for at udvide sit landbrug med et nybyggeri spækket med teknologiske løsninger (billede to). Årets unge landmand gik i år til brødrene Johannes og Nicolaas Beukeboom og Nicolaas' kone Esther fra I/S Beukeboom. De kommer oprindeligt fra Holland, men så muligheden for at udvikle deres landbrug i Kvong, hvor de købte deres ejendom i 2021. De tre har investeret i fremtiden, og med det signalerer de lyst og gåpåmod i virket som landmænd (billede tre). Stort tillykke til alle prisvinderne 👏
-
Træklodser i Varde Å skal være med til at bekæmpe plastikaffald i havet 🌊 I dag blev 200 træklodser sat ud i Varde Å i forbindelse med et dansk forskningsprojekt og kampagne, der omfatter udsætningen af 10.000 træklodser fordelt på 24 lokationer i Lemvig og Varde Kommune. Formålet med udsætningen af træklodserne er at kortlægge deres vandring og dermed plastikaffaldets vandring gennem vandløb. Kortlægningen er på den måde med til at give viden om, hvor det er bedst at sætte ind for at stoppe affaldet fra at ende ud i Nordsøen 🌊 Udsætningen i Danmark er en del af projektet TREASURE, der er et EU-samarbejde mellem Danmark, Frankrig, Belgien, Holland og Tyskland. I hvert land er der etableret et Living Lab, der skal udvikle og teste løsninger. Det danske Living Lab består af Lemvig Kommune og Varde Kommune med Lemvig Vand A/S og KIMO Denmark som projektansvarlig og Klimatorium - Danmarks Internationale Klimacenter som samarbejdspartner. To klasser fra Frelloskolen var med til at sætte træklodserne ud i Varde Å. De to klasser har været igennem et forløb med undervisning om åen og miljøet 📚 Hvis du finder en af træklodserne, skal du notere klodsens nummer og stedet, hvor den er fundet. Det gør du på Klimatoriums hjemmeside: https://lnkd.in/ddFT9k_V. Derefter sætter du træklodsen ud igen, hvor du fandt den den.
-
+ 1
-
Nyt netværk for lærlinge er sparket i gang 👏 I Varde Bio var 56 lærlinge mødt op til kickoff for netværket Lærlinge Lounge. I alt er 80 lærlinge fra 23 forskellige faggrupper tilmeldt netværket. Ofte er lærlinge de eneste under 20 år på arbejdspladsen, hvilket gør det svært at skabe unge fællesskaber, som andre oplever på deres uddannelser. Derfor er målet med netværket at styrke fællesskabet blandt lærlinge på tværs af virksomheder i kommunen. Noget som er særligt vigtig i en tid, hvor manglen på faglærte er stor. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, vil Danmark mangle op mod 99.000 faglærte i 2030. Næste møde for Lærlinge Lounge afholdes den 5. december.
-
Stort tillykke til Oksbøl Kaserne 🙌 🎉 Oksbøl Kaserne er blevet valgt til at huse Hærens nye luftværn, hvilket bringer nye arbejdspladser og spændende kompetencer til vores område. Med Danmarks største øvelsesterræn er Oksbøl det ideelle sted til at udvikle de nødvendige færdigheder til at beskytte danske styrker mod luftangreb. Vi er som en stor garnisonskommune stolte over, at vores kaserner fortsat bliver set som en vigtig del af det danske forsvar. En status som vi i Varde Kommune vil arbejde for at bevare.