Fundforward

Fundforward

Finanstjänster

Financing the future.

Om oss

We are dedicated to make the transition towards a planet friendly economy move faster and we do this by offering a new take on funding businesses. We want a re-distribution of ownership and capital moved to purpose driven companies run by diverse groups of people.   We unleash hidden potential, we maximize purpose and we democratize profit. All within the planetary boundaries.

Webbplats
http://www.fundforward.se
Bransch
Finanstjänster
Företagsstorlek
2–10 anställda
Huvudkontor
Stockholm
Typ
Partnerskap
Grundat
2021
Specialistområden
financing, sustainability, gender equality, investing, startups, system change, entrepreneurship och business models

Adresser

Anställda på Fundforward

Uppdateringar

  • Var med och lyssna på vår medgrundare Fredrik Blomquist när han berättar om hur finansiering av företag behöver fungera i en cirkulär ekonomi och hur man praktiskt skapar lönsamhet utifrån sitt syfte!

    Visa organisationssidan för Position 99, grafik

    983 följare

    Fredrik Blomquist är riskkapitalisten som hoppade av och blev en av Sveriges främsta experter på framtidens finansieringsformer. Efter lång erfarenhet från startupmiljöer både i Sverige och utomlands jobbar han nu utifrån övertygelsen att det går att skapa ännu större lönsamhet för de företag som utgår från sitt syfte först och fokuserar på de effekter de kan skapa för planeten. Fredrik menar att det just nu finns unika möjligheter för de organisationer som gör allt rätt från början i den cirkulära ekonomin och där är finansieringen en nyckel. Hur företag behöver finansieras, styras och ägas för att nå största effekt är något han jobbar med på Fundforward där man gjort investeringar i företag som PANTER, DiaPure AB, Storyspot och Rextil. Var med och lyssna när Fredrik delar med sig av om hur snabbt saker händer i världen av cirkulär ekonomi och om hur man praktiskt kan jobba på nya sätt i vårt webinar den 23/4! https://lnkd.in/dqRGamuD

    • Ingen alternativ bildtext i den här bilden
  • 6/10 OM FÖRETAGSKULTURER OCH CIRKULÄR HÄNSYN Vilka system har någonsin förmått att radikalt förändra sig själva? Det finns många tveksamheter i hur vi driver företag idag - inte minst vår oförmåga att se till helheter. Precis som Kate Raworth förtjänstfullt förklarar med sin donutekonomi så är våra nationalekonomiska och företagsekonomiska principer byggda på ett sätt som gör att vi inte ser hela bilden. Hade vi tagit hänsyn till och synliggjort vilka kostnader och som uppstår utanför våra egna lådor på grund av det vi gör så hade vi kanske inte befunnit oss i den situation vi gör nu. Utifrån detta perspektiv är det därför oerhört problematiskt att ta sig an klimatutmaningen utifrån de gängse sätten att driva företag. Att t ex börja tillverka batterier utan större hänsyn till sin värdekedja (googla kobolt och Kongo, läs Amnestys rapport https://lnkd.in/euwy5CjE eller Aftonbladets granskning av bl a Volvo Cars https://lnkd.in/dkWuStCp), bygga tystnadskulturer (https://lnkd.in/d-tEEY8m) eller jobba med sånt säljfokus att kommunikationen blir ett enda greenwashande. Inget av detta gynnar planeten i längden. För att bygga nya cirkulära system måste vi börja ta nya typer av hänsyn och tänka på företagande på nya sätt. Och det kan vi och de företag vi investerar i bara göra genom att driva ett hänsynsfullt företagande. Här räcker det inte med att använda de traditionella metoder som finns och stycka upp företagandet i ett vision/mission/strategi/affär/målgrupp/stakeholders/erbjudande osv - vi behöver addera helt nya dimensioner och radera sånt som inte ger önskad effekt. Vi behöver exempelvis tydligare fokus på syfte/effekt/form/kultur/värden/transparens/delaktighet. Frågor att ställa sig kan vara - Vilken är den optimala organisationsformen för att få maximal effekt? Att bygga på höjden och rekrytera traditionella roller eller bygga kedjor av kompetenser på oväntade sätt?  - Vilken kultur behövs för att inte riskera att cementera en dysfunktionell startupkultur som osar av stress, jakt och psykisk ohälsa? - Vilka normer behöver gälla och hur säkerställer vi att ALLA vi samarbetar med har liknande värderingar? - Hur kommunicerar vi ärligt och transparent till medarbetare och omvärld? - Hur ser vi till att vi blir resilienta, sega och långsiktigt hållbara genom att odla ödmjukhet, nyfikenhet och prestigelöshet så att vi kan förändra oss konstant i förhållande till hur våra nya marknader utvecklas? - Hur ser vi till att motverka girighet och trycka upp makt och medel i toppen av verksamheten och låter istället organisationen att vara självbestämmande? Alla dessa frågor och fler är saker som vi som investerare ständigt behöver jobba med. Bild: Barn som bryter kol i Hughestown, Pennsylvania 1911.

    • Ingen alternativ bildtext i den här bilden

Liknande sidor