Videoredigering

Slik lager du videoopplæringer med Clipchamp

Oppdatert 30. juli 2024
Skrevet av Darren Buser

Obs! Dette innholdet er relevant for Clipchamp for personlige kontoer. Prøv type: entry-hyperlink id: 6aywL1ughjDB4YCcquEt1H hvis du ser etter informasjon om Clipchamp for jobbkontoer.

Clipchamp er et gratis nettbasert verktøy for videoredigeringPrøv gratis
Del dette innlegget
Et bilde av en videoopplæring.

Vil du lage engasjerende videoopplæringer som seerne vil elske? Med riktig kombinasjon av planlegging, videoopptak og videoredigering kan du lære opp seerne enten du er innholdsoppretter eller en bedrift som selger et produkt eller en tjeneste.

Forbrukere er svært avhengige av videoer på sosiale medier for å lære, se produktdemonstrasjoner, vanlige spørsmål på nettet og til og med anmeldelsesvideoer. Når over 66 % av forbrukere ser på videoinnhold før de kjøper, er det ingen overraskelse at video er en av favorittmåtene for å lære om produkter på.

Utforsk alt du trenger å vite om å lage effektive videoopplæringer, og finn ut hvordan du lager opplæringsvideoer med voiceovere drevet av kunstig intelligens og nettkameraopptaker i videoredigeringsprogrammet Clipchamp.

Tre opplæringsvideoformater du kan prøve

Oppretting av opplæringsvideoer kan gjøres på ulike måter. Valg av riktig format avhenger av innhold, målgruppe og mål. Her er tre populære formater du kan vurdere, alle med sine egne fordeler og ideelle scenarioer.

Skjermopptak-opplæringer

Skjermopptak-opplæringer er perfekt for veiledningsvideoer som demonstrerer programvare, nettsteder eller annen aktivitet på skjermen. De tar opp skjermen mens du gjør oppgaver, slik at det er enkelt for seerne å følge med.Fordelene er:

  • Seerne ser nøyaktig hva du gjør, slik at det blir enklere å forstå komplekse prosesser.

  • Opplæringer kan lages ved å ta opp skjermen i sanntid. Dette formatet sparer tid og sørger for at alle detaljer registreres.

  • Målgruppens oppmerksomhet er på oppgaven uten forstyrrelser.Visuelle hjelpemidler, slik som animerte piler og markørutheving kan forbedre seernes forståelse.

Beste brukstilfeller

  • Programvaregjennomganger

  • Nettstedsnavigasjon

  • Leksjoner på videregående skole

Videoer der det snakkes direkte til kamera

I videoer der det snakkes direkte til kamera snakker presentatøren direkte til kamera via et nettkameraopptak eller videooverlegg. Dette formatet er ideelt for å bygge personlig kontakt med målgruppen og forklare konsepter på en klar måte. Fordelene er:

  • Seerne relaterer til en ekte person, noe som kan øke engasjementet. Dette formatet bidrar til å menneskeliggjøre innholdet, og gjør det mer relaterbart.

  • Opplæringer kan innarbeide visuelle hjelpemidler som grafikk på skjermopptak. Disse elementene kan hjelpe med å illustrere poeng og holde målgruppen engasjert.

  • Du blir ansett som kunnskapsrik og som en troverdig kilde.Å se en selvsikker taler kan bygge tillit og forsterke den oppfattede verdien til innholdet.

Beste brukstilfeller

Tips for engasjerende levering

  • Se direkte inn i kameraet for å skape en følelse av kontakt. Å opprettholde øyekontakt bidrar til å bygge en forbindelse med målgruppen.

  • Bruk livlige bevegelser og uttrykk for å opprettholde seernes interesse. Naturlige bevegelser gjør presentasjonen mer dynamisk og engasjerende.

  • Ha oversikt over nøkkelpunkter og øv på å ikke lese fra manus. Denne forberedelsen hjelper deg med å holde en mer flytende og engasjerende presentasjon.

Interaktive lysbildefremvisingsopplæringer

Interaktive opplæringer involverer en aktiv målgruppe, ofte gjennom klikkbare elementer, tester og beslutningspunkter. Dette formatet forsterker engasjementet og hukommelsen ved å gjøre læringsprosessen mer dynamisk. Fordelene er:

  • Holder seerne aktivt involverte, noe som kan øke forståelsen og hukommelsen. Interaktive elementer gjør innholdet mer minneverdig.

  • Opplæringer muliggjør tilpasset og skreddersydd innhold som oppfyller individuelle læringsbehov på en bedre måte.

  • Gir umiddelbar tilbakemelding gjennom videolysbilder med tester og spørsmål og svar. Denne tilbakemeldingen bidrar til å forsterke læringen og identifisere områder som kan forbedres.

Beste brukstilfeller

Slik planlegger du en opplæringsvideo

Planlegging er grunnlaget for vellykkede opplærings- og instruksjonsvideoer. En godt gjennomtenkt plan sikrer at innholdet er klart, konsist og engasjerende. Her er en trinnvis veiledning som hjelper deg med å planlegge opplæringsvideoer effektivt.

Definer målsettinger

Det første trinnet i planlegging av en opplæringsvideo er å definere klare målsettinger. Å vite hva du vil oppnå, veileder hele prosessen.

  • Identifiser opplæringens hovedmål: Gi du opplæring i en spesiell ferdighet, forklarer du et konsept eller demonstrerer du en prosess? Å ha et klart mål bidrar til å gjøre innholdet fokusert.

  • Fastslå de viktigste lærepunktene for målgruppen: Tenkt på hva seerne bør kunne få til eller forstå etter å ha sett opplæringen. Klare målsettinger sikrer at opplæringen oppfyller formålet. I tillegg hindrer de at du roter deg bort i unødvendige detaljer.

Kjenn målgruppen din

Å forstå målgruppen er avgjørende for å lage relevant og engasjerende innhold. Skreddersy opplæringen for å oppfylle behov og preferanser.

  • Foreta målgruppeundersøkelser: Finn ut hvem seerne er, hva interessene deres er, og hvilket ferdighetsnivå de har. Denne informasjonen vil hjelpe deg med å lage innhold som passer for dem.

  • Vurder målgruppens perspektiv: Prøv å forstå utfordringene de har, og løsningene de søker. Ved å ta tak i disse punktene blir opplæringen mer verdifull og engasjerende. Husk at det er du som er helten i deres søken etter kunnskap.

Opprett en disposisjon

En disposisjon fungerer som et veikart for opplæringen, og sørger for en logisk informasjonsflyt. Den hjelper deg med å holde deg organisert og dekke alle nødvendige punkter.

  • Del opp innholdet i håndterbare deler: Del opplæringen opp i klare, logiske trinn eller segmenter. Dette gjør informasjonen enklere å følge og fordøye.

  • Inkluder nøkkelpunkter og underpunkter: Beskriv hovedpunktene og eventuelle støttedetaljer du trenger å dekke. Denne strukturen holder innholdet organisert og omfattende.

Samle ressurser

Å ha de nødvendige ressursene klare før du begynner å lage dine egne videoopplæringer sparer tid og sørger for en jevn produksjonsprosess.

  • Idémyldre om videoskript og -elementer: Før opp alt påkrevd materiell, inkludert programvare,maskinvare, skript og eventuelle andre verktøy du trenger.

  • Klargjør visuelle hjelpemidler og eksempler: Samle bilder, skjermbilder eller videoer du bruker for å illustrere poengene dine.

Vanlige planleggingsfeller

Ved å unngå vanlige planleggingsfeller sikrer du at opplæringsvideoene dine er effektive og engasjerende.

  • For mye informasjon: Hold innholdet fokusert og konsist. For mye informasjon kan overvelde seerne og svekke hovedbudskapet.

  • Hoppe over disposisjonen: En disposisjon bidrar til å beholde en klar struktur og dekker alle viktige punkter. Uten denne kan opplæringen se forvirrende ut fra starten. Du vil ikke gi inntrykk av at opplæringsvideoen din trenger en egen opplæring!

Elementer ved en opplæringsvideo

Å lage en god opplæringsvideo involverer mer enn bare å trykke på opptaksknappen. Flere nøkkelelementer bidrar til å gjøre opplæringen klar, engasjerende og effektiv. La oss dele opp disse elementene for å hjelpe deg med å lage opplæringer som skiller seg ut.

Innholdsflyt og struktur

En godt strukturert videoopplæring får seerne til følge med uten at de blir forvirret.

  • Lag en logisk sekvens: Organiser innholdet på en måte som gir mening og følger en klar progresjon. En logisk flyt sørger for at hvert trinn bygger på det forrige.

  • Bruk historiefortelling-teknikker: Innarbeid historier eller relaterbare scenarioer for å gjøre innholdet mer interessant. En god historie kan gjøre selv de tørreste emner mer engasjerende.

  • Varier innholdsleveringen: Bland ulike typer innhold, slik som visuelle effekter, lyd og interaktive elementer, for å holde opplæringen dynamisk. Denne variasjonen bidrar til å imøtekomme ulike læringsstiler slik at seerne vil ha mer.

Videoer og visualobjekter av høy kvalitet

Når det gjelder videoppretting, er kvalitet viktig. Dårlige visuelle effekter eller lyd kan ta oppmerksomheten bort fra innholdet og gjøre seerne frustrerte.

  • Invester i bra utstyr: Bruk et godt kamera og mikrofon for å sikre klare visuelle effekter og lyd. Produksjon av høy kvalitet gjør at opplæringen ser profesjonell og pålitelig ut.

  • Kombiner visuelle effekter: Velg en blanding av videoer, bilder og GIF-er for å få frem opplæringens budskap og støtte hovedvideoens visuelle effekter.

  • Rediger for å skape klarhet: Bruk et nettbasert videoredigeringsprogram for å fjerne unødvendige deler og for å holde historiefortellingen og informasjonsflyten stram. Skarpt og godt redigert innhold er enklere å følge og mer fornøyelig å se på.

  • Legg til videooverlegg: Bruk bilde-i-bilde-effekten til å legge bilder og videoer over opplæringen for å hjelpe med å holde leksjonen.

  • Legg til videooverganger: Jevne overganger mellom deler bidrar til å opprettholde flyten og holde seerne engasjerte. Tenk på overgangene som limet som holder innholdet sammen.

  • Avspilling av høy kvalitet: Lagre opplæringsvideoen i HD 1080p videooppløsning for å få best kvalitet.

Bakgrunnslyd

Selv om de visuelle effektene er viktigst, må du ikke undervurdere lyden. De beste opplæringsvideoene utnytter alle lydfunksjonene for å forsterke opplevelsen.

  • Velg musikkspor: Bruk rolig royalty-fri bakgrunnsmusikk for å engasjere seerne, uten å forstyrre opplæringsinnholdet.

  • Legg til voiceover for å skape klarhet: Lag autentiske og klare voiceovers for å fange oppmerksomheten på sosiale medier og gjøre opplæringsvideoen enklere å følge med på.

  • Legg til SFX: Legg til unike lydeffekter i bestemte deler i opplæringsvideoen for å utheve meldinger eller nøkkelord.

Videotilgjengelighet

Ikke glem seerne som er hørselshemmede eller døve. Videoopplæringen bør være like informativ og tilgjengelig på nettet med lyd som uten.

  • Legg til automatisk teksting: Finpuss veiledningsvideoene med teksting for å hjelpe seerne med å forstå dempet innhold med automatisk teksting.

  • Legg tekstanimasjoner i lag: Legg til titler i nedre tredjedel og tekstalternativer for å definere opplæringstrinn og introdusere emner eller lærere.

  • Legg til ASL-klistremerker: Plasser ASL-videoklistremerker side ved side med videoinnholdet eller som frittstående videoklipp som formidler betydning til døve og hørselshemmede..

Slik redigerer du en opplæringsvideo i Clipchamp

Trinn 1. Importere videoer, velge arkivklipp eller ta opp en video

Hvis du vil importere egne forhåndsinnspilte videoer, klikker du på Importer medier-knappen på Dine medier-fanen på verktøylinjen for å bla gjennom datafilene, importere videoer fra telefonen eller koble til OneDrive.

En bruker som importerer medier i Clipchamp.

Du kan også bruke medier med fri opphavsrett fra arkivet. Klikk på innholdsbibliotek-fanen på verktøylinjen, og klikk på rullegardinpilen for illustrasjoner, og deretter videoer eller bakgrunner. Du kan også søke gjennom de ulike arkivkategoriene ved hjelp av søkefeltet.

Et bilde av en bruker som finner en video fra samlingen i Clipchamp.

Hvis du vil lage en opplæringsvideo med skjerm- og kameraopptaker, klikker du på Ta opp og opprett-fanen, og klikker deretter på skjerm- og kameraalternativet. Ta opp skjermen og nettkameraet ved hjelp av ledetekstene på skjermen. Når du er ferdig, vil opptaket automatisk bli lagt til på tidslinjen. Hvis du vil ha mer hjelp, kan du sjekke ut skjerm- og kameraopptaksbloggen.

Et bilde av en bruker som klikker på fanen for skjerm- og kameraopptak.

Denne opplæringen bruker opptak fra et nettkameraopptak med lyd.

Et bilde av en bruker som legger til en video på tidslinjen.

Trinn 2. Legge til visuelle effekter som tekst, klistremerker og merknader

Hvis du vil legge til tekst i en instruksjonsvideo, klikker du på tekstfanen på verktøylinjen og velger tittelen som passer best for videoopplæringen. Vi anbefaler å bruke tittel i nedre tredjedel eller flerlinjet tittel . Dra og slipp tittelen på tidslinjen, og rediger deretter teksten i tekstfanen på egenskapspanelet.

Et bilde av en bruker som legger til tekst i en video.

Hvis du vil legge til emojier eller ASL-klistremerker, klikker du på innholdsbibliotek-fanen på verktøylinjen, og søker deretter i personklistremerker-samlingene. Dra og slipp et klistremerke på tidslinjen.

Et bilde av en bruker som legger til ASL-klistremerker i en video.

Hvis du vil legge til merknader som sirkler, piler og understreker, klikker du på innholdsbibliotek-fanen på verktøylinjen, og klikker deretter på fanen for figurer og merknader i rullegardinmenyen. Dra og slipp en pil på tidslinjen.

Et bilde av en bruker som legger til merknader i en video.

Trinn 3. Legge til bakgrunnsmusikk i opplæringsvideoen

Klikk på innholdsbibliotek-fanen på verktøylinjen, og klikk på rullegardinmenyen og velg deretter musikk. Søk ved hjelp av nøkkelord eller bla gjennom de kuraterte kategoriene. Dra og slipp lyden fra arkivet på tidslinjen.Sørg for at du skrur ned volumet til lydsporet ved hjelp av glidebryteren for volum på volumfanen på egenskapspanelet.

Et bilde av en bruker som legger til musikk fra samlingen i en video.

Trinn 4. Legge til teksting i opplæringsvideoen

Hvis du vil legge til teksting i videoen, klikker du på teksting-fanen i egenskapspanelet. Et popup-vindu vises med alternativer for transkribering med kunstig intelligens. Velg språket du vil bruke og om du vil filtrere bort upassende språk. Når du er klar til å generere tekstingen, klikker du på knappen transkriber medier. Du kommer automatisk tilbake til redigeringsprogrammet, hvor du kan se at undertekstene blir generert på Undertekster-fanen i egenskapspanelet.

Et bilde av en bruker som legger til teksting i en video.

Generer nøyaktig teksting på språk fra hele verden. Du kan også redigere skriften, størrelsen, justering, farger og posisjon i tekstfanen.

Trinn 5. Forhåndsvise og lagre opplæringsvideoen

Før du lagrer den nye instruksjonsvideoen, sørg for å forhåndsvise den ved å klikke på Spill av-knappen. Når du er klar til å lagre den, klikker du på Eksporter-knappen og velger en videooppløsning. Vi anbefaler at du lagrer alle videoer i 1080p-videooppløsning for å få best mulig kvalitet. Betalende abonnenter kan lagre i 4K-videooppløsning.

Et bilde av en bruker som lagrer en video.

Slik oppretter du en opplæring med voiceover drevet av kunstig intelligens

Hvis du vil legge til en voiceover drevet av kunstig intelligens i videoen, følger du fremgangsmåten nedenfor.

  1. Klikk på Ta opp og opprett-fanen på verktøylinjen.

  2. Gå til egenskapspanelet, og velg språk og kunstig intelligens-stemme.

  3. Juster avanserte innstillinger som tonehøyde og tempo.

  4. Skriv inn teksten for å generere en voiceover.

  5. Forhåndsvis videoen ved hjelp av Spill av-knappen.

  6. Lagre videoen for å legge den til på videoredigeringstidslinjen.

Et bilde av tekst-til-tale-funksjonen åpen i redigeringsprogrammet.

Slik tar du opp stemmen din til en opplæring

Hvis du vil ta opp en ny lydkommentar til videoen, følger du fremgangsmåten nedenfor.

  1. Klikk på Ta opp og opprett-fanen på verktøylinjen.

  2. Velg lyd for å starte taleopptakeren.

  3. Aktiver mikrofontillatelser i popup-vinduet.

  4. Klikk på den røde knappen for å ta opp.

  5. Forhåndsvis og lagre lydopptaket på tidslinjen.

Et bilde av en bruker som tar opp mikrofonen i Clipchamp.

Les denne bloggen for å få mer veiledning om hvordan du tar opp mikrofonen i Clipchamp.

Lær flere måter å lage opplæringsinnhold på, slik som opplæringsvideoer, eller utforsk videoredigeringstips som slik plasserer du to videoer side ved side.

Begynn å redigere kostnadsfritt med Clipchamp i dag, eller last ned Clipchamp-appen for Windows.

Begynn å lage videoer gratis med Clipchamp